Panelovner er miljøvennlig oppvarming

Moderne panelovner er mer miljøvennlige, bruker mindre energi og gir bedre komfort enn tidligere. I en panelovn sitter det et varmeelement som omsetter den elektriske energien til varme med 100% virkningsgrad! 

Toppbilde: Nobø/GlenDimplex

Et rom vil generelt ha varierende varmebehov avhengig av utetemperatur, antall personer i rommet, hva som gjøres der, om det er sol som skinner inn i rommet og hvilke andre varmekilder som finnes (lamper, TV, PC etc.). Panelovner kommer i mange størrelser og du finner lett en panelovn som passer til ditt behov.

Dagens moderne panelovner er utstyrt med elektroniske regulatorer (populært kalt termostater) som sørger for at panelovnen bare gir fra seg den varmemengden som er nødvendig for å opprettholde den ønskede varmekomfort. Dette er energioptimalt og dermed svært miljøvennlig. Man sløser verken med energien eller energikostnadene.

En panelovn er også svært godt egnet til hurtig å heve og senke temperaturen i et rom. Det gjør det enkelt å ytterligere spare energi ved å installere energisparende styringssystemer som på en enkel måte hever og senker temperaturen etter den enkeltes behov. Ved natt- og dagsenking i ukedagene og bare nattsenking i helgene er det mulig å spare 25% av oppvarmingskostnadene!

Hvordan spare penger og miljø?

Et varmesystem med moderne ovner med elektronisk regulering er basis for god økonomi. Til dette systemet bør du installere et sentralt styresystem. Det sørger for at du har komfortabel innetemperatur når du er tilstede og ellers senker temperaturen. Dette er det optimale systemet som både sparer penger for deg og miljøet for oss alle! Les mer om strømsparing her, og få tips om hvordan du kan spare penger og miljø.

Kontakt din EL-PROFF i dag om du ønsker å se på nye løsninger for panelovner.